Изисква се много смелост и вяра в мечтите, за да създадеш издателство или книжна работилничка, както още го нарича основателката на HMR Logos, Мая Христова. При това в малка България, където вече има стотици издателства, някои от които с космополитни възможности и размери. Но ние от рекламна агенция Райц се впуснахме с голям ентусиаъм в този проект, защото всяка нова книга на българския пазар за нас е от изключително голяма ценност. Убедени сме, че всяка книга си търси своя читател и всеки читател си търси своята книга.
 
Като за начало създадохме електронния магазин на издателството: https://hmrlogos.com/
Подбраните цветове в сайта са топли, приятни и релаксиращи, за да кореспондират на съдържанието на предлаганите книги. Фокусът в книгите е насочен към психологията и себепознанието на човека – една необятна материя, в която винаги има място за нови автори и нови светогледи. Именно това обуслява и бързия успех на издателството. Книгите, които се представят са от съвременни световноизвестни автори, които са нови за българския книжен пазар, будният ум на читателя намира смисъла в тях. Затова и логото на HMR Logos e “ Книгите, които вдъхновяват“.

Електронният магазин е изработен на WordPress  платформа. Тя позволява след кратко обучение клиентът с лекота сам да добавя, премахва, редактира  и форматира съдържанието му по всяко време на денонощието. Като функционалност е максимално изчистен и опростен, без излишна информация, което позволява на посетителя  бързо и лесно се ориентира в него и да закупи съответната книга.

Освен сайта създадохме и визията на една от първите книги на издателството -  „Ти можеш да бъдеш слаб“ с автор Мариса Пиър. В нея тя представя своя революционен метод  за препрограмиране на мозъка, чрез който да промените чувствата си и асоциациите, които имате, свързани с храната.
https://hmrlogos.com/produkt/ti-mozhesh-da-badesh-slab/

Масовото затлъстяване на хората и прекомерната консумация на вредни храни е световен проблем, който не подминава и България. Затова тази книга набира популярност и е голяма надежда за скритите възможности на човешкия мозък в борбата с килограмите.
 
Освен любовта към книгите има и още една нишка, която свързва рекламна агенция Райц с издателството. „Защото вярвам, че създаването на книги все още е изкуство“ казва Мая Христова , създателката на Ейч Ем Ар Логос. А нашият слоган е „ Рекламна агенция Райц– изкуството да създаваш реклама!“ Така че продължаваме заедно напред към следващия съвместен проект.